Tanečná súťaž škôl The SCHOOL DANCE 2014 pozná víťaza


Tanečná súťaž pre školy zo Slovenska, Českej republiky a Poľska, The SCHOOL DANCE, zameraná nielen na tanec, ale aj na využitie informačných technológií v školách, vyvrcholila 18. júna v Slovenskom národnom divadle v Bratislave. Odborná porota vyberala víťaza z 15 finálových vystúpení.

Bratislava 22. jún 2014 (SĽUK) – Víťazom The SCHOOL DANCE 2014 sa stali tanečníci z banskobystrického konzervatória L. J. Bellu. Na druhom mieste sa umiestnil tanečník zo Spišskej Belej a tretie miesto obsadili žiaci z materskej a základnej školy P. E. Bardoša z Habovky.

Novinkou  v tomto ročníku bola kategória LOCAL DANCE, v ktorej školy súťažili o najlepšiu prezentáciu jednotlivých regiónov prostredníctvom tanca a vytvorenia interaktívneho materiálu.

3. ročník súťaže mal po prvýkrát aj medzinárodný rozmer, keďže sa okrem slovenských škôl  zapojili aj školy z Česka a Poľska. „Účasť zahraničných škôl súťaži prospel a oživil ju. Svedčí o tom rekordný počet 394 zapojených škôl, 427 prihlásených súťažných tanečných videí a viac ako milión návštevníkov webovej stránky súťaže,“ uviedol Ján Machaj, riaditeľ neziskovej organizácie EDULAB, ktorá súťaž organizuje spolu s tanečnou akadémiou DANSOVIA Petra Modrovského.

Záštitu nad súťažou prevzal Digitálny líder SR Peter Pellegrini, zastúpenie Európskej komisie na Slovensku a Slovenský ľudový umelecký kolektív. Partnerom súťaže bolo Slovenské národné divadlo.

Foto © Edulab