Balet SND pripravuje premiéru inscenácie CARMEN À LA GYPSY DEVILS


Balet SND v spolupráci s jedinečným zoskupením CIGÁNSKI DIABLI pre Vás už v septembri pripravujú premiéru inscenácie CARMEN À LA GYPSY DEVILS. Tešiť sa môžete na strhujúcu tanečnú drámu plnú romantických melódií Georgesa Bizeta, ktoré zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho.

BRATISLAVA 15. júna 2015 (BALET SND) – Tanečná dráma vášnivej, osudovej lásky krásnej a neskrotnej Cigánky – najznámejší príbeh lásky, ktorému nechýba romantická zápletka, vášnivé emócie, žiarlivosť nevyhnutne smerujúce k tragickej smrti.

Carmen à la Gypsy Devils Na fotografii: Zuzana Čorejová Autor fotografie: Mako Hindy, 2015

Nadčasový príbeh ožije v strhujúcom tanci so zmesou španielskeho i cigánskeho temperamentu – v originálnej choreografii Ladislava Cmoreja, v podaní tanečníkov skupiny Credance a sólistov Baletu SND.

Carmen à la Gypsy Devils Na fotografii: CIgánski diabli Autor fotografie: Mako Hindy, 2015

Romantické melódie Georgesa Bizeta zaznejú v originálnej úprave Ernesta Šarköziho, vedúcej osobnosti orchestra Cigánski diabli, jedného z najlepších orchestrov v kategórii etno a world music na svete. Originálne diela, v ktorých majstrovsky spájajú folklór s inými ostatnými hudobnými žánrami (klasika, džez, etno, flamenco, gypsy, music), dopĺňajú o výnimočnú virtuozitu, ktorá je neodmysliteľnou súčasťou ich umeleckého prejavu.