IMT Smile a Lúčnica už stihli vypredať Inchebu, pridávajú ďalšie predstavenie na zimnom štadióne


IMT Smile a Lucnica 2015_plagat s datumami

IMT Smile a Umelecký súbor Lúčnica sa túto zimu vracajú na koncertné pódiá s veľkolepým projektom Made in Slovakia. A na základe neutíchajúceho diváckeho záujmu pridávajú k doteraz avizovaným predstaveniam ďalšie – 9. januára 2016 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. 

BRATISLAVA 4. november 2015 (lucnica.sk)

video

Hudobno-tanečné predstavenie kapely IMT Smile a nášho národného klenotu Lúčnice videlo doposiaľ už vyše 50-tisíc divákov a túto zimu sa k nim zjavne pridajú ďalšie desaťtisíce. Projekt ovenčený nadšenými reakciami fanúšikov a nadmieru prajnými recenziami odborníkov ovládol koncertné pódiá minulú zimu a tento rok tomu nebude inak. Do štartu turné ostáva ešte viac ako šesť týždňov a košická Steel Aréna pomaly začína hlásiť plný stav. Bratislavská Incheba, v ktorej sa v decembri predvedie toto netradičné spojenie moderného a tradičného umenia hneď dvakrát, je na tom podobne. Vstupenky na sedenie, o ktoré je najväčší záujem, sú už nejaký čas beznádejne vypredané, pričom predstavenie 22. decembra je vypredané už úplne. Práve na základe neutíchajúcich žiadostí o ďalšie vstupenky sa organizátori rozhodli pridať ako rozlúčku s projektom predsa len ešte jeden termín a to začiatkom nového roka. 9. januára tak IMT Smile a Lúčnica vystúpia na Zimnom štadióne O. Nepelu v Bratislave.

IMT Smile a tanečnice z Lúčnice. Foto: Vladimír Yurkovič

IMT Smile a tanečnice z Lúčnice. Foto: Vladimír Yurkovič

Takýto záujem nečakal ani samotný líder IMT Smile a jeden z producentov projektu, Ivan Tásler: “Do začiatku predstavení ostáva ešte dosť času a my už dlhšie zápasíme s otázkami fanúšikov, či budeme ešte pridávať, že už nevedia zohnať lístky. Konkrétne v Bratislave boli na sedenie už dávno vypredané. Nebolo to jednoduché rozhodnutie, ale napokon sme sa všetci zhodli, že rozlúčiť sa s týmto krásnym projektom na veľkom štadióne, bude takým darčekom pre nás, aj pre fanúšikov.

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia

IMT Smile a Lúčnica. Foto: Katarína Orešanská

A prečo sa teda nerozhodli usporiadať predstavenie hneď v tejto veľkokapacitnej sále? “Aj sme sa pôvodne pokúšali, ale trochu nás vyšachovala KHL-ka. Nenašli sme v čase, keď sme znovuuvedenie predstavenia pripravovali, vyhovujúci termín. O to viac sa tešíme teraz. Neviem ako Lúčnica, ale pre IMT Smile to bude s autorským projektom premiéra na tomto štadióne. Pevne verím, že aj ten naplníme, podobne ako Inchebu,” dodáva Tásler.

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia

IMT Smile a Lúčnica. Foto: Katarína Orešanská

Made in Slovakia je skutočne výpravný projekt, o čom svedčí aj fakt, že o nezabudnuteľný zážitok divákov sa bude pred a počas predstavení starať takmer 150 členný tím účinkujúcich a organizátorov. Na fanúšikov čaká okrem profesionálnych speváckych a tanečných výkonov aj efektná svetelná show, či jedinečná poschodová a pohyblivá scéna. Oproti minulému roku sa objaví v rámci show dokonca aj pár noviniek v repertoári. Celé predstavenie má aj tentokrát pod taktovkou uznávaný režisér Ján Ďurovčík, bývalý člen Lúčnice a žiak prof. Štefana Nosáľa, umeleckého vedúceho legendárneho súboru.

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia

IMT Smile a Lúčnica. Foto: Katarína Orešanská

Okrem pripravovaných štyroch predstavení na Slovensku predstavia IMT Smile a Lúčnica 19. decembra svoj veľkolepý projekt aj divákom v pražskej O2 arene.

IMT Smile a Lúčnica: Made in Slovakia

IMT Smile a Lúčnica. Foto: Katarína Orešanská

Termíny predstavení:

15. december 2015, 19:00 hod.
– Steel Aréna, Košice – KÚPIŤ VSTUPENKU
19. december 2015, 19:00 hod.
– O2 arena, Praha – KÚPIŤ VSTUPENKU
21. december 2015, 19:00 hod.
– Incheba Expo Aréna, Bratislava – KÚPIŤ VSTUPENKU
22. december 2015, 19:00 hod.
– Incheba Expo Aréna, Bratislava – KÚPIŤ VSTUPENKU
9. január 2016, 19:00 hod.
- Zimný štadión O. Nepelu, Bratislava – KÚPIŤ VSTUPENKU

Viac info na:
www.facebook.com/imtlucnica

Zdroj: Anna Tásler-Onderková – PR manager projektu IMT Smile a Lúčnica