SĽUK oslavuje 70 rokov a pri tejto príležitosti pripravil nový hudobno-tanečný program


SĽUK

Mesto Trnava pozýva 19. augusta o 19.00 h na hudobno-tanečné vystúpenie Slovenského ľudového umeleckého kolektívu 70 ROKOV. Koncert k sedemdesiatemu výročiu založenia SĽUK-u (1949) sa bude konať v mestskom amfiteátri.

 

BRATISLAVA, 8. júna 2019 (trnava.sk)

Reprezentačný hudobno-tanečný program ponúkne divákom pohľad na viaceré podoby hudobnej a tanečnej tvorby v SĽUK-u, ktoré formovali tradíciu a súčasnosť tohto výnimočného umeleckého telesa. Tradíciu reprezentujú diela Juraja Kubánku, Jána Cikkera a Juraja FarkašaSúčasnosť v programe zastupuje výber z tvorby strednej a najmladšej generácie –Ervína Vargu, Jána Blaha, Jaroslava Moravčíka, Štefana Molotu, Stanislava Marišlera, Jána Ševčíka, Laca Cmoreja, Mareka Gregu, Stana Palúcha, Milana Rendoša, Petra Mikulca a Andreja Jarolína. Tradícia a súčasnosť nemusia byť vždy v rozpore. Naopak, môžu mať podobu vzácnej harmónie, o ktorú sa SĽUK pokúsil aj v programe 70 ROKOV.

Vynikajúce výkony tanečníkov, hudobníkov a spevákov zostávajú v pamäti a v srdciach divákov a poslucháčov ešte veľmi dlho po vystúpení. V tom sa SĽUK za sedemdesiat rokov nezmenil.

Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal a Trnava Tourism (mestská veža) alebo pred predstavením v amfiteátri.