Baletné fotografie Richarda Calmesa


Calmes hovorí: “Línie a skoky je mojou treťou knihou. Je plná obrazov, ktoré som urobil v priebehu posledných 4 rokov od vydania mojej prvej knihy “Dance Magic”. Moji tanečníci prijali dve slová, komunikovať so svojim telom. 

Londýn 14, máj 2014 (balletnews.co.uk) – Slová línie a skoky majú pre mňa zvláštny význam. Obe slová opisujú tanečné kvality a vťahujú do vnútorného sveta tanca. Termín línie v balete odkazuje na konfiguráciu tela tanečnice v pohybe alebo v pokoji . Niektorí tanečníci sa rodia s krásnymi prirodzenými líniami, pretože boli obdarení a narodení pre tanec. Ale krásne línie sa dajú tiež rozvíjať a posilňovať cvičením.

Línie a skoky

Rád hovorím, že telo tanečníka je krásny nástroj . Väčšina tanečníkov bolo jemne doladených v rannom detstve. Naučili sa hrať na svoje nástroje, čo vedie k vizuálnej harmónii končatín, hlavy a trupu … línií.

Línie a skoky

Slovo skoky sa používa miesto odborného baletného termínu “jete”. Francúzske slovo jete v skutočnosti znamená “hodiť”, avšak tanečníci sa doslova vrhajú do vzduchu. Existuje mnoho rôznych typov jetes/skokov, a zachytiť nádherné skoky na vrchole svojej dráhy je jedným z najväčších vzrušení v tanečnej fotografii.

Línie a skoky

Kniha obsahuje jeden obraz, ktorý sa zameriava na líniu a skok tanečníka. Existuje niekoľko výnimiek, ale takmer každý druhá strana obsahuje oboje tieto vizuálne nápady. 

Línie a skoky

Knihu si môžete kúpiť on – line.