Divadlo Štúdio tanca bude hosťovať vo Švajčiarsku. Uvedie predstavenie Očista


ocista-v-divadle-studio-tanca

Tento rok Divadlo Štúdio tanca oslavuje úctyhodné 20. výročie od svojho založenia. Bola to naozaj strastiplná cesta plná radosti, emócií, ale aj sklamania či znechutenia.

 

 

BRATISLAVA, 16. novembra 2018(www.bbonline.sk)

Keďže dobro po posledných župných voľbách nakoniec zvíťazilo, divadlo vo svojej tvorbe pokračuje aj naďalej a naplno reprezentuje súčasnú umeleckú scénu na profesionálnej úrovni. Kvalita autorskej tvorby divadla dlhodobo zaujíma nielen domácich návštevníkov, ale aj tých zo zahraničia, konkrétne zo švajčiarskeho mesta Zug, ktorým učarovala tanečná inscenácia Očista, a preto divadelný súbor opäť raz vycestuje. Teraz ho čaká Theater Casino v spomínanom švajčiarskom meste. Všetko sa to udeje už 17.11.2018.

Predstavenie Očista zažilo svoju premiéru ešte v prvej polovici roka 2016 a medzi divákmi zožala obrovský úspech. Pod taktovkou režisérky a choreografky Zuzany Ďuricovej Hájkovej tak vzniklo naozaj výnimočné dielo, ktoré si môže podmaniť divákov aj ďaleko za našimi hranicami.

Ak máte Švajčiarsko trochu od ruky nezúfajte. Predstavenie Očista budete môcť vidieť aj v domácich priestoroch Divadla Štúdio tanca na Komenského 12, a to napríklad 14.11.2018 o 19.00 h. Lístky sú stále v predaji za 8/4€. Viac sa dozviete priamo na webe www.studiotanca.sk.

Oslavy 20. výročia divadla vyvrcholia už o mesiac, konkrétne 13. – 16.12.2018 galavečerom s názvom Nový pohľad späť. Divadlo uvedie legendárne inscenácie spracované novým spôsobom, ktoré prinesú divákom neobyčajný zážitok. Pripomenú nám dlhoročnú a systematickú prácu Divadla Štúdio tanca a osviežia špeciálnymi filmovými dokrútkami s viacerými bývalými tanečníkmi. Záver večera bude patriť hudobným kapelám – 100 múch (13.12.), Pohrebná služba (14.12.), Monika Midriaková (15.12.) a Schody (16.12.).