Nové tváre Baletu SND – 2. časť


Nove tvare snd, Balet SND

Rozdávať a zdieľať s divákmi emócie, ktoré tanec vytvára… Rúcať bariéry a prekračovať hranice – to je cieľom baletného súboru prvej slovenskej scény. Tvoria ho tanečníci sedemnástich národností, ktorých univerzálnym jazykom je reč tela. V tejto sezóne sa súbor opäť rozšíril o nové posily.

 

BRATISLAVA, 19. januára 2019 (snd.sk)

Enrico Vanroose

Národnosť: belgická

Absolvoval Kráľovskú baletnú školu v Antverpách (2016) pod vedením Michaela Shannona a Nadie Deferm. V rokoch 2016 – 2018 pôsobil vo Flámskom kráľovskom balete (Royal Ballet of Flanders).

Účinkoval v baletoch významných choreografov, akými sú: Marcia Haydée (Spiaca krásavica podľa Mariusa Petipu), Alexej Fadejev (Don Quijote podľa Mariusa Petipu), Demis Volpi (Luskáčik), Juri Grigorovič (Spartakus), Sidi Larbi Cherkaoui (RequiemVták ohnivák), Jean-Christophe Maillot (Faust), Akram Khan (Kaash), Merce Cunningham (Pond Way), Edward Clug (Svadby) a ďalší. Je držiteľom striebornej medaily z baletnej súťaže Tanzolymp (2016).

Od roku 2018 pôsobí v Balete SND, kde ho môžete vidieť v klasických a neoklasických inscenáciách repertoáru Baletu SND z dielne významných choreografov, akými sú: Rafael Avnikjan (Labutie jazeroLuskáčik) Vasilij Medvedev (Esmeralda), Boris Eifman (Za hranicami hriechu/ Bratia Karamazovovci) atď. V aktuálnej sezóne účinkuje v rámci večera Beatles Go Baroque v dvoch pôvodných choreografi ách: Eight days a week v choreografi i Adriana Ducina a Resemblance of feminity od Glena Lambrechta.

Daniela Danihelová a Juliana Ondrášiková

Národnosť: slovenská

Absolvovali Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej v Bratislave. Od roku 2018 pôsobia v Balete SND, účinkujú v klasických a neoklasických inscenáciách repertoáru Baletu SND z dielne významných choreografov, akými sú: Rafael Avnikjan (Labutie jazeroLuskáčikGiselle), Vasilij Medvedev (Esmeralda) a ďalší.

Juliana Ondrášiková účinkuje v choreografi i Glena Lambrechta Resemblance of feminity, v rámci večera pôvodných choreografií Beatles Go Baroque.