Program Otázky pre tanec ponúkne autorskú choreografiu, hudbu i projekciu


Petr Ochvat - Maggie Palms - Otázky pre tanec

Tanečné predstavenie s autorskou hudbou, scénou a digitálnou svetelnou projekciou ponúkne svojim návštevníkom Nitrianska galéria.

BRATISLAVA, 17. mája 2019 (mynitra.sme.sk, TASR)

Tanečné predstavenie s autorskou hudbou, scénou a digitálnou svetelnou projekciou ponúkne svojim návštevníkom Nitrianska galéria. V Koncertnej sále Župného domu sa 18. mája o 20. hodine predstaví choreograf Petr Ochvat so svojím programom Otázky pre tanec.

Mladý český choreograf bude nitrianskemu publiku prezentovať svoj sólový tanečný projekt. “V programe Otázky pre tanec sa osamelé telo takmer v prázdnom priestore a v tichu snaží prežiť 40 minút tak, aby nestratilo pozornosť. Umelec vo svojom vystúpení kladie otázky, ako urobiť pohyb tak, aby bol, ale aj nebol tancom, a čo je vlastne tanec v tej najzákladnejšej forme,” hovorí o programe kurátorka Zuzana Žabková.

Ako doplnila, Ochvat je choreograf žijúci v Ostrave. Od roku 2010 pôsobil hlavne na viedenskej scéne súčasného tanca, spolupracoval s viacerými tanečnými skupinami a choreografmi. V roku 2013 založil vo Viedni svoju vlastnú tanečnú skupinu Maggie Palms.