Legenda baletu SERGEI POLUNIN exkluzívne v SND


Legenda baletu SERGEI POLUNIN exkluzívne v SND Na fotografii: Sergei Polunin

V septembri čaká všetkých obdivovateľov krehkého umenia výnimočné stretnutie – stretnutie s ikonou súčasného baletného umenia, excelentným tanečníkom, rebelom, charizmatickou osobnosťou: do SND príde 26. septembra hviezda svetového baletu SERGEI POLUNIN.

Bratislava 28. júna 2017 (SND)

Po prvý raz sa na Slovensku predstaví SERGEI POLUNIN v novej budove SND 26. septembra 2017 dvoma choreografiami Silent Echo a Take Me To Church. Súčasťou hosťovania tohto tanečníka s prívlastkom „ James Dean baletu“ a talentom legendárného Michaila Baryšnikova, bude slovenská premiéra filmu DANCER. Americký režisér Steven Cantor zachytáva mimoriadne úspešnú kariéru pozoruhodného človeka, rozpráva o cene, ktorú umelec zaplatil za svoje osudové šťastie, hovorí o rozporuplnom životnom príbehu idola mladej generácie. Po projekcii filmu a vystúpení Sergeia Polunina bude nasledovať beseda s umelcom o tanci, ale aj o životných peripetiách, ktorú bude moderovať Milosh Harajda, producent slávnostného večera.

Hneď potom, čo som v predpremiére videl v Londýne film DANCER, oslovil som producentov s požiadavkou na filmové a distribučné práva v Čechách a na Slovensku. Film už mal plánovanú distribúciu v USA, Anglicku a Japonsku, no mne bolo od prvej chvíle jasné, že práve publikum v našej krajine, ktorá susedí so Sergeiovou Ukrajinou, ocení jeho príbeh úplne inak. To sa potvrdilo v deň, keď sme spustili predaj v Národnom Divadle v Prahe, kde sa 2 000 vstupeniek vypredalo za 4 minúty, čo je historický rekord tejto inštitúcie,“ hovorí Milosh Harajda, ktorý s Poluninom spolupracuje už tretí rok.

Sergei Polunin sa narodil v roku 1989 v meste Cherson na Ukrajine. Už ako štvorročný sa začal venovať baletu, ako osemročný začal navštevovať Štátny choreografický inštitút v Kyjeve. Od svojich trinástich žije v Anglicku, ako 19-ročný sa stal najmladším sólistom Kráľovského baletu v Londýne, kde bol ako 23-ročný menovaný za umeleckého šéfa. Šokoval svet niekoľkokrát, napríklad odchodom zo šéfovskej pozície a vyhlásením, že končí kariéru tanečníka, pretože sa mieni venovať herectvu. Posledným tanečným vystúpením mal byť Take Me To Church, ktorý ho paradoxne presvedčil o tom, že Sergei Polunin ďalej tancuje a je vo vrcholnej forme.

Tanečná variácia, ktorú americký fotograf a hudobný režisér David La Chapelle nakrútil so Sergeiom Poluninom na song Take Me to Church od írskeho speváka Hoziera, podporila celosvetovú slávu, prestíž a obdiv talentu Sergeia Polunina. Video baletnej kreácie Take Me to Church si na youtube pozrelo už takmer 19 miliónov.

Sergei Polunin rozšíril svoje aktivity, nakrúca v Spojených štátoch, pripravuje svoje choreografie na prestížnych európskych scénach. Sám však do konca roka bude tancovať len v Bratislave 26. septembra 2017 a neskôr v Londýne.

Využijete jedinečnú príležitosť byť pritom v Bratislave, v SND 26. septembra 2017. Limitovaný počet VIP vstupeniek je súčasne pozvánkou na osobné stretnutie s legendárnym umelcom po predstavení.

Vstupenky si už môžete kúpiť on-line na stránke http://www.snd.sk/?balet&predstavenie=sergej-polunin-live&termin=9644 alebo v našich pokladniciach. Pokiaľ uprednostňujete rezerváciu, je vám k dispozícii telefónne číslo +421 2 204 72 289 alebo e-mail rezervacie@snd.sk

Projekt prinášajú: MILOSH Limited, PAVLEYE production a Balet SND