Do sveta vyrážajú so 4 hlavami


Divadlo Štúdio tanca - 3x20

Divadlo Štúdio tanca odchádza do sveta: S inscenáciou 4 hlavy nás bude reprezentovať v Latinskej Amerike.

 

BRATISLAVA, 4. októbra 2019 (mybystrica.sme.sk, Tomáš Nagy)

O tom, že banskobystrické divadlo tanca robí svetové produkcie, niet žiadnych pochýb. Počas svojho 20 ročného pôsobenia absolvovalo už 65 zahraničných zájazdov. Napríklad takto pred rokom, umelecký súbor Divadla Štúdio tanca prezentoval svoju tvorbu vo Švajčiarskom meste Zug s inscenáciou Očista. Tento rok vycestujú poriadne ďaleko – navštívia Dominikánsku republiku a Panamu!

Toto profesionálne tanečné divadlo z pomerne malého mesta zo stredu Slovenska, bude totiž v prvej polovici októbra reprezentovať našu krajinu, a tiež mesto Banská Bystrica na dvoch medzinárodných festivaloch: Prisma v Paname a Edanco v Dominikánskej republike.

Podarilo sa to vďaka jedinečnej inscenácii a choreografii od Andreja Petroviča – 4 hlavy z úspešného projektu 3×20, ktorá padla do oka aj medzinárodnej odbornej verejnosti. Premiéra tohto projektu bola v apríli 2018, kedy asi nikto nedokázal predpokladať, že to môže skončiť až prezentáciou na medzinárodnej úrovni.

Zabodovali abstraktným tancom
Samotný dej inscenácie je veľmi abstraktný. Poukazuje na tvorbu uznávaného renesančného maliara Hieronyma Bosha. 4 hlavy – 4 tanečníci svedomito dokumentujú abstrakciu, ale aj rafinovane umocňujú myšlienky poukazujúce na absurdný svet, v ktorom sa nachádza záhrada rozkoší, nebo aj peklo.

Akúsi predpremiéru tejto inscenácie pred odchodom za “veľkú mláku”, odohrajú tanečníci počas Dňa architektúry 2019, ktorého súčasťou je aj Divadlo Štúdio tanca. V hlavných úlohách sa predstavia: Tibor Trulik, Michaela Mirtová, Isabela Paladin a Luca Tomao.

Popri exkurzii v priestoroch divadla tak budete môcť opäť zažiť toto jedinečné dielo v plnej kráse a odprevadiť tanečníkov do sveta.